4 малки бомби избухната на метростанции в Кайро

40050
4 малки бомби избухната на метростанции в Кайро
Снимка: Getty Images / Guliver

Четири бомби със малка мощност избухнаха на три метространции в Кайро, като раниха най-малко двама души. Информацията съобщи АФП , позовавайки се на информация на полицията.

Новите атентати се случват на фона на кървавите репресии на властите срещу ислямистката опозиция в Египет.

Египет официално има нов президент

Абдел Фатах ал Сиси положи клетва като президент на Египет по-малко от година след като свали предшественика си - ислямиста Мохамед ...

Четири "примитивни" взривни устройства с "малка мощност" избухнаха на кратки интервали в час пик на метростанция в центъра на столицата и на две други в крайни квартали, съобщиха представители на полицията.

Новите атентати стават един месец след избирането на бившия главнокомандващ египетската армия Абдел Фатах ал-Сиси за президент на страната с 96,9% от гласовете. Това стана възможно след елиминирането на всякаква опозиция, както ислямистите, така и светските и либерални групи, припомня БГНЕС.

Пенсионираният маршал управлява с железен юмрук, откакто свали от власт и хвърли в затвора преди една година ислямиста Мохамед Морси - първият демократично избран президент на Египет.

От един месец насам атентатите, които са насочени главно срещу полицията и армията, почти бяха спрели. Отговорност за тях поемаха джихадистки групи, които твърдят, че се вдъхновяват от "Ал-Кайда", но властта ги приписва на Мюсюлманското братство на Морси, чиито ръководители се намират в затвора.

Египет избра новия си президент

Бившият шеф на армията в Египет Абдел Ал-Сиси спечели 96,9% от гласовете в президентските избори. Това съобщи Избирателната комисия в в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com