Air France спира полетите си до Сиера Леоне

27999
Air France спира полетите си до Сиера Леоне
Снимка: Gettyimages

Френската авиокомпания Air France спира полетите до столицата на Сиера Леоне - Фрийтаун заради епидемията от ебола. Информацията съобщи АФП, позовавайки се на радио RTL.

Мярката влиза в сила утре. "След анализ на ситуацията и след препоръката на френското правителство, компанията спира полетите си до Сиера Леоне, но продължава да лети до Гвинея и Нигерия", съобщи превозвачът.

Извънредно положение в Сиера Леоне заради епидемията от ебола

Президентът на Сиера Леоне обяви извънредно положение във връзка с епидемията от ебола, предаде ВВС. Ърнест Баи Корома заяви, че центъ...

Френското правителство призова Air France да спре "временно" полетите до африканската държава, която е огнище на вируса ебола, убил най-малко 1400 души в западната част на черния континент.

"Като се има предвид начина, по който епидемията се е разпространява и състоянието на системите на здравеопазване, властите препоръчват на превозвача временно да преустанови услугите си до Фрийтаун". се казва в изявление след заседание на кабинета в Париж.

Със смъртоносния вирус, който отново се появи в Западна Африка в началото на тази година, са заразени повече от 2600 души. Либерия е най-тежко засегната с 624 регистрирани смъртни случаи. Гвинея с 406 смъртни случая, Сиера Леоне с 392, а Нигерия с 5, припомня БГНЕС.

Френската авиокомпания извършва 6,5-часови полети до столицата на Сиера Леоне три пъти седмично. Новината за препоръката на Франция идва ден, след като British Airways удължи забраната за полети до Либерия и Сиера Леоне до януари 2015 г. заради епидемията от Ебола в тези страни.

Air France и KLM временно спират да летят над Ирак

Самолетите на френския авиопревозвач Air France и на принадлежащата му холандска компания Koninklijke Luchtvaart Maatschappij N.V (KLM)...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com