Броят на жертвите в Тунис нарасна на 37 души, втори задържан

15144
Броят на жертвите в Тунис нарасна на 37 души, втори задържан
Снимка: Gettyimages.com

Най-малко 37 души са били убити, а други 36 са ранени, след като въоръжен нападател откри стрелба в хотел в тунизийския град Сус, предаде БГНЕС.

"Има 37 загинали и 36 ранени. Някои от ранените са в тежко състояние", съобщи Чокри Нафти, представител на здравното министерство на страната, цитирани от АФП. 

МВнР остро осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция

Министерството на външните работи (МВнР) излезе в позиции, в които осъжда атентатите в Кувейт, Тунис и Франция. Остро осъждаме терорис...

Нафти заяви още, че не може два потвърди от какви националности са жертвите. По-рано говорител на вътрешното министерство обаче заяви, че сред тях има чуждестранни туристи. От управата на хотела "Империал Мархаба", където се е разиграла трагедията, съобщиха, че по-голяма част от гостите му са били от Великобритания и Централна Европа. 

В същото време "Ройтерс" съобщава, че сред жертвите на атентата има британци, германци и белгийци, които са се намирали на плажа или край басейна на хотела.  За момента няма данни сред жертвите да има български граждани, заяви за говорителят на външно министерство Бетина Жотева. От БНТ съобщиха, че по информация на туристическите агенции у нас няма пътуващи българи в Тунис по това време.

Мъж, маскиран като турист откри огън в "Империал Мархаба" с оръжие, което е било скрито в чадъра му. В същото време Тодор Петров, пианист и преподавател в Университета в град Сус, който от години работи в тунизийския град, съобщи, че е бил арестуван и втори нападател.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Африка