Джихадистите обезглавиха и отвлечения французин

40389
Джихадистите обезглавиха и отвлечения французин

Джихадистката групировка, която в неделя отвлече французин в Алжир, го е екзекутирала. Тя разпространи видео с обезглавяването му. Записът е озаглавен „Кърваво послание за френското правителство”, съобщава АФП.

В понеделник групата „Джунд ал Халифа”,която е свързана с вилнеещата в Ирак и Сирия "Ислямска държава", заплаши, че ще убие 55-годишния планински водач Ерве Гурдел, ако Франция не се откаже в рамките на 24 часа от въздушните удари в Ирак. Във вторник ултиматумът бе отхвърлен от френския президент Франсоа Оланд.

Видеото с обезглавяването на Фоли е постановка?

Видеото, разпространено от джихадистката групировка „Ислямска държава”, на което е заснето обезглавяването на американски з...

55-годишният Ерве Гурдел от град Ница отишъл в Алжир на екскурзия.

Междувременно американският президент Барак Обама призова света да се включи в борбата срещу джихадистите от "Ислямска държава" (ИД) в Ирак и Сирия, като заяви решителността си да не отстъпва пред "заплахите".

"Единственият език, който тези убийци разбират, е този на силата", заяви Обама в речта си пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк. "Днес призовавам света да се присъедини" в борбата срещу ултрарадикалните джихадисти, продължи американският президент два дни след първите удари срещу позиции на ИД в Сирия.

"САЩ ще работят с широка коалиция за разрушаването на тази мрежа на смъртта", каза още Обама. "Няма да действаме сами", подчерта той, като потвърди, че няма намерение "да изпраща американски войски да окупират чужди територии".

"Няма да отстъпим пред заплахите и ще покажем, че бъдещето принадлежи на тези, които градят, а не на тези, които рушат", заяви Обама от трибуната на ООН. Той потвърди желанието да си разруши ИД, която в края на юни обяви "халифат" в контролираните от нея области в Ирак и Сирия.

САЩ извършиха общо 198 въздушни удари в Ирак от 8 август и подкрепени от съюзниците си нанесоха още 20 удара в Сирия от понеделник насам

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com