ЕС и ООН съвместно ще помагат за индустриалното развитие в Африка

10491
ЕС и ООН съвместно ще помагат за индустриалното развитие в Африка
Снимка: Getty Images / Guliver

Организацията за индустриално развитие към ООН и Европейската инвестиционна банка (банката на Европейския съюз) заедно ще насърчават устойчивото индустриално развитие в Африка, особено що се отнася до това в Етиопия и Сенегал, където Организацията за индустриално развитие вече е прилагала част от своите програми за подпомагане на развиващите се региони.

Tова се случва броени дни след срещата на БРИКС в Уфа (град в Руската федерация), на която бе обявено създаването на нова банка за развитие, конкурентен еквивалент на МВФ и Световната банка, със стартов капитал от 200 милиарда щатски долара.

Kакво пречи на земеделието в Западна Африка да се развие?

Западна Африка има огромен потенциал да развие своето селско стопанство, но е нужна ефективна регионална интеграция и сериозна парична ...

Освен Африка, други географски региони също са фокус на новото споразумение между организацията на ООН и банката на ЕС. Сред тях са Източна Европа, Средиземноморието, Централна Азия, Латинска Америка, островите в Карибско море, както и малките тихоокеански островни държави.

Меморандумът по въпроса бе подписан миналата седмица в Люксембург.

Бъдещите съвместни дейности на Организацията за индустриално развитие на ООН и Европейската инвестиционна банка ще извършват подпомагащи инвестициите дейности, ще осигуряват технологично сътрудничество и ще обменят опит и добри практики с развиващите се страни посредством мрежите на организацията и банката.

Организацията за индустриално развитие на ООН и Европейската инвестиционна банка заедно ще промотират и споделянето на знания с развиващите се страни. Те също така се наемат и с отговорната задача да подготвят стратегиите и проектите за индустриално развитие в развиващите се страни, както и да подпомагат тяхното приложение. Банката на ЕС и организацията към ООН ще съдействат и за сътрудничеството между отделните развиващи се страни, когато това е необходимо.

ЕС одобри 1,15 млрд. евро помощ за Западна Африка

Европейският съюз одобри 1,15 милиарда евро в помощ на Западна Африка, които ще бъдат отпуснати до 2020 година, предаде Reuters. Така ...

„Сътрудничеството с Организацията за индустриално развитие на ООН ще се съсредоточи върху някои ключови сектори и проблеми, най-вече върху енергийния сектор и проблемите на климата. Голямо внимание ще бъде обърнато на земеделието. Нашата взаимна работа ще позволи значително повишение в нивата на средствата за постигане на целите“, каза шефът на Европейската инвестиционна банка на брифинг.

Директорът на Организацията за индустриално развитие на ООН допълни: „Новото споразумение е част от обновените усилия на нашата организация за установяване на сътрудничество с множество международни финансови институции, които биха могли да помогнат за подобряването на бизнес средата и увеличаването на броя на инвестициите в развиващите се страни.“

„Нашата крайна цел е постигането на устойчиво индустриално развитие в развиващите се страни“, допълни още ръководителят на Организацията за индустриално развитие.

Използван източник: United Nations Industrial Development Organization.

Сърбия се насочва към африканския пазар

Сръбските компании са напълно готови да навлязат трайно на африканските пазари. Това потвърди сръбският президент Томислав Николич по в...

Автор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com