ЕС се мотае по отношение на ебола, ООН прави извънредно заседание

18865
ЕС се мотае по отношение на ебола, ООН прави извънредно заседание
Снимка: Getty Images/Guliver

Европейският съюз призова своите членове да действат по-бързо и да приемат по-сериозно ангажимента на Брюксел за оказване на помощ на Африка в борбата с епидемията от ебола, пише EUobserver.

Както е добре известно, ЕС се ангажира да отпусне 150 млн. евро и да осигури мобилни лаборатории в засегнатия регион – Либерия, Сиера Леоне, Гвинея, Нигерия и Сенегал. До момента обаче процесът върви бавно и вече има недостиг на медицинско оборудване и квалифициран персонал за борба с болестта.

Ебола вече е убила 2400 души в Западна Африка

Вирусът ебола продължава да се разпространява с шеметна скорост. Вече 2400 са неговите жертви в Западна Африка, съобщи директорът на Св...

Считано до днес, регистрираните случаи на ебола са 4985, а 2461 души са починали", съобщи помощник генералният директор на СЗО Брус Ейлуорд, като добави, че резултатите са несравними в съвременната история. Нивото на смъртност е 53%, което е по-високо от предишни случаи на епидемия на болестта.

Заради епидемията, в четвъртък, 18 септември, ООН ще проведе извънредно заседание в Женева. На него ще бъде дискутиран напредъкът на международната общност в борбата с ебола. ООН казва, че са необходими поне 456 млн. евро за закупуване на оборудване, лекарства и да се наемат нови медицински работници. САЩ пък се кани да разположи 3 хил. войници около региона на най-големи поражения от болестта, а Барак Обама ще иска 88 млн. долара от Конгреса за борба с ебола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com