Ебола може би ще бъде овладяна до три месеца

44956
Ебола може би ще бъде овладяна до три месеца
Снимка: Gettyimages

Възможно е епидемията от ебола да бъде овладява в срок от три месеца. Това твърдят експерти от ООН. Според тях в този период ще бъде ограничена възможността на вируса да се разпространява с досегашните бързи темпове.

Поставянето под карантина на цели области и разяснителните кампании - какви превантивни мерки да вземат хората в Западна Африка, вече дават резултат. Всяка седмица броят на нови случаи намалява. Към момента заразените надхвърлят 8300 души, а жертвите са над 4 хиляди - предимно в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, припомня БТВ.

Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола

Британецът, който почина в Македония в четвъртък, не е имал ебола. Това показват резултатите от лабораторията в Германия. От какво е по...

Потвърдени смъртни случаи обаче има и в Нигерия, Сенегал, Испания и Съединените щати. Властите на международното летище в Ню Йорк започнаха да мерят температурата на пътниците от най-тежко засегнатите страни, като превантивна мярка.

„Ако открием някой пътник с висока температура или който е бил в контакт със заразен, наш служител ще го изведе от основния поток от хора за детайлен разпит и оценка на рисковете. Целта ни е да не всяваме излишна паника”, обясни отговорникът в отдел Миграция на летище "Кенеди" Мартин Съртън.

Американските власти подчертават, че тези проверки няма как да сведат до нула опасността от заразата, но са важна допълнителна мярка. Междувременно паниката в Испания около вируса утихва, след като медицинската сестра, болна от ебола, започна да се подобрява.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com