Еболата е по-лесна за избягване болест от маларията

29019
Еболата е по-лесна за избягване болест от маларията
Снимка: Getty Images/Guliver

Директорът на Американската агенция за международно развитие (USAID) заяви, че ебола е по-лесна за избягване болест от маларията, ако населението е добре информирано, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Джереми Конидик, който е в Либерия да подкрепи борбата срещу ебола, заяви за АФП, че най-добрият начин да се победи болестта, е да се обясни на хората как сами да се предпазват.

СЗО: Борбата с ебола се затруднява от многото заразени медицински лица

Големият брой здравни работници, заразени с ебола в Западна Африка, е безпрецедентен и възпрепятства усилията за справяне с епидемията,...

"В сравнение с маларията например, е много по-трудно да се заразиш с тази болест. Но, разбира се, е по-лошо, когато я хванете", каза той.

"Така че да помогнем на хората по-добре да разберат как могат да се предпазят от ебола, е важен елемент за контролиране на тази епидемия", допълни той.

В Демократична република Конго властите потвърдиха, че епидемията от ебола, която засегна отдалечен район в страната, е свързана с местен щам ("Заир") на вируса и се готвят за най-малко три месеца борба с болестта.

Трябва да изчакаме "три месеца да обявим край на епидемията", заяви на пресконференция в Киншаса министърът на здравеопазването на ДР Конго.

Здравни инспектори чакат самолета от Нигерия

Очакваното кацане на нигерийски самолет в София е било обсъдено от експерти на здравното и на транспорното министерства. В Бургас мини...

Националният институт за биологически изследвания е установил, че щамът на болестта в ДР Конго е този, наречен "Заир", който е особено заразен в момента в Западна Африка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com