Египет ще прави нов Суецки канал

32850
Египет ще прави нов Суецки канал

Правителството на Египет сключи договор с шест международни компании за работа по изграждането на аналог на Суецкия канал, съобщи Лента.ру. Това е основен проект в програмата за възстановяване на националната икономика на президента Абдел Фатах ас-Сиси. За осъществяването на проекта ще работят компании от Обединените арабски емирства /ОАЕ/, Холандия, Белгия и САЩ.

Властите в Кайро се надяват с откриването на новия воден път приходите от този транспорт да се увеличат повече от два пъти до 2023 г. и от 5 млрд. долара да достигнат 13 млрд. долара. Също така е планирано създаването на международен транспортно-логистичен възел с площ 76 000 кв. км. за разполагане на голямо количество кораби.

Катар дава 1 млрд. долара за Газа

Катар ще дари 1 милиард долара помощ за възстановяване на Ивицата Газа след последните военни действия. Това стана ясно на днешната д...

По думите на шефа на администрацията на Суецкия канал ген. Мохаб Мемиш работа по реализирането на новата идея ще започне незабавно и каналът ще бъде готов не по0късно от август 2015 г. Новият канал ще бъде разположен успоредно със стария, който беше построен преди 145 г.

Суецкият канал е най-краткият път между Средиземно море и Индийския океан. След военния преврат срещу президента ислямист Мохамед Морси от юли 2013 г. ОАЕ , Саудитска Арабия и Кувейт отпуснаха на Египет помощи в размер на милиарди долари.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Африка