Фондацията на Бил Гейтс отпусна 50 млн. долара за борба с ебола

26475
Фондацията на Бил Гейтс отпусна 50 млн. долара за борба с ебола
Снимка: Getty Images/Guliver

Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс отпусна 50 милиона долара за борба срещу епидемията, предизвикана от вируса ебола, който върлува в Западна Африка. Информацията съобщава БТА, позовавайки се на Франс прес.

Фондацията ще даде и своя принос за разработването на нови лечения и ваксини срещу опасното заболяване. Сумата е била предоставена за незабавно разпореждане от агенциите на ООН и от международните организации, за да могат да си набавят медицински материали.

2296 души са жертвите на ебола до момента

Броят на починалите от ебола в Западна Африка е нараснал на 2296 души, според данни на Световната здравна организация (СЗО), предадох...

"В момента липсата им се чувства болезнено и трябва да бъде дадена нова динамика на спешните операции в засегнатите страни", се казва в съобщение на благотворителната фондация на основателя на Microsoft. Тя се ангажира да работи съвместно с държавни и частни учрежгдения на полето на научните изслевания за борба с вируса.

Досега за същата кауза фондацията бе отделила над 10 милиона долара. Пет милиона долара в полза на Световната здравна организация за спешните и акции, 5 милиона долара за американски клон на УНИЦЕФ и още 2 милиона долара в полза на американските Федералните центрове за превенция и борба с болестите.

Епидемията на ебола, най-острата след откриването на тази хеморагична треска през 1976 годиноа, взе около 2300 жертви от началото на годината. Тя удари най-силно Либерия / 1 224 смъртни случая/, следвана от Гвинея и Сиера Леоне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com