Френски доброволец се е заразил с ебола

20312
Френски доброволец се е заразил с ебола
Снимка: Gettyimages

Френска гражданка доброволец, работеща в „Лекари без граница”, се е заразила с вируса на ебола, съобщи Ройтерс.

Жената е поставена под карантина на 16 септември, когато са били установени първите симптоми на болестта. Предстои да бъде евакуирана в специализиран център за лечение във Франция.

Без нежелни реакции преминаха първите изпитания на ваксина срещу ебола

Първите клинични изпитания на ваксина срещу ебола, които започнаха с група доброволци в САЩ в началото на септември, не предизвикаха не...

По последни данни на Световната здравна организация до момента са регистрирани 4985 случая на заразени, 2461 от които са с летален изход.

Вчера стана ясно, че първите клинични изпитания на ваксина срещу ебола, които започнаха с група доброволци в САЩ в началото на септември, не предизвикаха нежелани реакции.

Ваксината, разработвана от няколко години от британската лаборатория Глаксо Смит Клайн съвместно с Националните здравни институти на САЩ, даде много резултати при тестове с маймуни, а от 2 септември е изпробвана върху 10 души.

"Досега не е имало никакъв признак за нежелани реакции",увери д-р Фаучи.Ваксината ще бъде тествана върху други 10 доброволци през следващите дни. Общо 20 души на възраст между 20 и 50 години в добро здраве ще участват в тези клинични изпитания в Националните здравни институти на САЩ.

ЕС се мотае по отношение на ебола, ООН прави извънредно заседание

Европейският съюз призова своите членове да действат по-бързо и да приемат по-сериозно ангажимента на Брюксел за оказване на помощ на А...

Окончателните резултати от тестовете ще станат ясни в края на годината.Освен това изследователи от Оксфордския университет във Великобритания ще извършат клинични изпитания със същата ваксина върху 60 доброволци в добро здраве.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com