Греховете на държавите

90415
Греховете на държавите

Всяка държава има своите поводи за гордост, но и недостатъци, независимо от икономическото си развитие. Има места по света, където обикновените неща от всекидневието ни да лукс. Ето една по-друга класация по държави и странните неща, случващи се там.

Австрия – най-много пушачи

Всички знаят, че пушенето е особено опасно за здравето, но в Австрия не обръщат много внимание на това. 36,3% от австрийците пушат.

Никотиновата „фиксация” създава проблеми на страната със съседите ѝ, тъй като Австрия въвежда със закъснение директивата на ЕС през 2009 година. Тогава много от търговците заявиха открито, че пренебрегват закона, за да не загубят клиентите си.

Беларус – най-пиещата нация

По данни на Световната здравна организация в Беларус от едни човек се изпиват средно 17, 5 л чист спирт всяка година, което е три пъти повече от средните показатели.

Средностатистическият мъж в Беларус изпива 27,5 л чист спирт годишно. 30,9% от напитките не попадат в никакъв регистър, т.е. хората си ги правят сами от всякакви подръчни течности. Регистрираните алкохолици в страната са 170 хиляди души.

Правителството на Беларус твърди, че СЗО преувеличава данните и проблема.

Южна Корея – рекордьор по пластична хирургия

През 2100 г. населението на света ще бъде близо 11 млрд. души

10,9 милиарда души ще бъде населението на Земята през 2100 година, сочат данни на ново изследване събощи The Verge. В момента жителите ...

В Южна Корея пластичната хирургия е нещо съвсем естествено. Там всяка пета жена е била на посещение при пластичен хирург. Славата им се разнесла и извън пределите на страната. Повече от 7,5 млн. души са пътували до Сеул, за да станат по-красиви, отколкото природата е решила.

Най-често срещаните процедури са тези по разширяване на очите и промяната на формата на носа и челюстта.

Чад – най-кратка продължителност на живота

Продължителността на живота в тази страна е 49 години. Гладът е главната причина за това. Чад – пустинната нация е много потърпевша от сушата и други природни бедствия.

Ситуацията се усложнява с конфликта в съседен Судан, което доведе до огромен поток от бежанци. Чад пострада и от гражданската война, която продължи десетилетия. Освен това в страната върлува СПИН, като 3,4% от населението живее с болестта, а над 120 хил. деца са загубили родителите си заради нея.

7 спиращи дъха места, които са като Рая на Земята

Лятото е сезонът, в който се пътува най-много и сякаш цялата ни същност е отворена за приключения. Иска ни се да обиколим света и да съ...

Водата тук е рядкост и едва 4% от населението имат достъп до чиста питейна вода. На 3800 души се пада един лекар.

Германия – най-много проститутки

Германия може да се похвали с огромно количество положителни рекорди, но когато стане въпрос за проституция страната не отстъпва в позициите.

В бизнеса с плътта работят около 300 хиляди души. От момента на легализирането на проституцията страната се превърна в огромен секс шоп. Само в Берлин има 500 публични домове, а в цялата страна са 3000. Отрасъла носи на икономиката 20 млрд. долара.

Папуа Нова Гвинея – канибализъм

Безработните в света се увеличили с 5 млн. души през 2013

Безработицата се увеличава все повече в световен мащаб. Броят на безработните в света се е увеличил през 2013 г с 5 милиона души, дост...

В днешно време канибализмът се среща рядко и от началото на 19 в. е почти изчезнал като културна практика, с едно изключение - Папуа Нова Гвинея. В този дом на джунгли, диви зверове и изолирани от света племена, някои от тях все още практикуват ритуално човекоядство.

Някои от мъжете, заподозрени във вещерство, наричани khakhua, биват ритуално изяждани от членовете на племето.

Тъй като медицината е непозната по тези земи хора си мислят, че болестите се дължат на направена магия и предприемат крутите мерки.

Япония – най-жестока към животните

Япония продължава лова на китове и делфини, настоявайки, че го прави за „научни цели.” Нещо повече – японското правителство субсидира тази дейност.

2030 г.: Конфликти за вода и храна

Към 2030 година две трети от световното население ще живее в градовете. Тогава повечето хора ще са от средната класа, свързани с технол...

Всяка година се организира и лов на делфини, като около 2500 делфина се насочват към специална „звукова лодка”, където се оставят през нощта. На сутринта те биват убивани с харпуни, ножове и куки…

С животните на сушата нещата не стоят по-добре. Според японското законодателство ако човек не желае да прибере бездомно животно, то се приспива. Процедурата се извършва с газ и така животното умира в продължение на 30 минути.

Сомалия – най-много деца войници

В много страни по света невръстни деца се използват като войници. Най-остро стои проблемът в Сомалия, където ислямистките групи вземат деца още от 10-годишна възраст. Те ги използват като пушечно месо в борбата срещу правителството.

Едно от оцелелите деца разказва как от 100 деца, 98 са били убити веднага след като встъпили в първия си бой. Ислямистите се отървават от децата. Те ги убиват, докато по-възрастните бойци успяват да избягат.

Върховният съд в Канада не позволи проституцията да бъде криминализирана

Канадският върховен съд отмени ограниченията срещу проституцията, които правителството на страната наложи. Решението на съда беше взет...

Бангладеш – най-високо ниво на търговия с хора

Всяка година между 600 000 – 800 000 души стават жертва на трафика на хора. Според някои експерти цифрите са много по-големи. Половината от тях стават жертва на сексуално насилие и независимо от усилията този бизнес процъфтява.

Най-зле е ситуацията в Бангладеш, където всяка година 50 000 жени и деца се „изнасят” в чужбина. Относно мъжете, няма точни данни, но се предполага, че стотици хиляди се продават като работна ръка в Индия или страните от Близкия Изток.

Осъдените и преследваните от законодателството търговци на хора са едва десетима.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com