Изпитания върху хора на ваксина срещу еболата могат да започнат през септември

79877
Изпитания върху хора на ваксина срещу еболата могат да започнат през септември
Снимка: Getty Images / Guliver

В САЩ почти завършва експерименталната разработка на ваксина срещу крайно опасната за човека хеморагична треска ебола, като изпитанията й върху хора могат да се осъществят още през месец септември, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Агенцията се позовава на информация от Националния институт по здравеопазването на САЩ. Разработката на медицинския препарат е в ход от няколко години. Той е показал положителни резултати при опити с примати. Директорът на Националния институт по алергиите и инфекциозните заболявания Антъни Фози поясни, че първите данни за ефективността на ваксината след тестването й върху хора могат да бъдат получени още в началото на следващата година.

Броят на починалите от вируса на ебола достигна 729 души

Епидемията, предизвикана от вируса ебола в Западна Африка, е отнела живота на над 700 души, предаде AFP, позовавайки се на изказване на...

Понастоящем в Западна Африка продължава епидемията от ебола. Както съобщи Световната здравна организация, броят на жертвите на това заболяване през последните няколко дни в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия се е увеличил с 57 смъртни случая, като общият им брой е достигнал 729. Само през последните 4 дни са били регистрирани 122 нови случая на заразяване със смъртоносния вирус.

Смъртността при заболяване от хеморагичната треска ебола достига 90 процента. Засега не са открити ефективни средства или ваксини за лечението й. Местните лекари и работещите в африканските страни хуманитарни организации заявяват, че губят контрол над ситуацията заради недостиг на кадри и материали.

Световна здравна организация обяви, че е командировала над 120 медицински работници в Западна Африка за борба с епидемията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com