Изригна вулкан на остров Реюнион

13856
Изригна вулкан на остров Реюнион
Снимка: Gettyimages

Журналистите, пристигнали тази седмица на остров Реюнион, за да отразяват откриването на останката от крило на самолет, който може да се окаже изчезналият от полет 370 на малайзийските авиолинии, бяха посрещнати на остров Реюнион от зригването на един от най-активните вулкани в света, съобщи АП, цитирана от "Дарик нюз".

След като вулканът изпрати нагорещена до червено лава високо във въздуха в югоизточния край на острова, някои превъзбудени репортери си помислиха, че ще последва спешна евакуация и че издирването на останките от самолета ще бъде прекъснато, но това не стана, посочва АП.

Вулканът „Питон дьо ла Фурнез” е на повече от 530 000 години и е един от най-активните в света с повече от 160 регистрирани изригвания от 1600 г. Днешното му изригване е третото за тази година; предишните две бяха през февруари и май.

Фонтаните от лава достигат до 40 м във въздуха и образуват конуси около 20 метра високи, обясни Яник Перел, пилот на хеликоптер, който развежда туристи над острова в Индийския океан на изток от Мадагаскар. Туристическата обиколка включва и полет над вулкана, който се намира в Националния парк Реюнион, включен в списъка за световното наследство.

Питон дьо ла Фурнез не е смятан за много опасен, тъй като лавата му изтича откъм източната страна на планината през ненаселен район, известен като Гран Брюл, към морето.

Стотици туристи и местни жители се качиха на планината, за да наблюдават по-отблизо фойерверките на вулкана.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com