Как Африка помага сама на себе си, за да се пребори с бедността?

7327
Как Африка помага сама на себе си, за да се пребори с бедността?
Снимка: Getty Images/Guliver

Вече е факт уникалният африкански фонд за подобряване на земеделието и справяне с недохранването в континента. Той бе официално обявен през 2013 г. Неговият стартов капитал се равнява на 40 милиона щатски долара, събрани най-вече от Екваториална Гвинея, Ангола и Република Конго.

Фокусът на фонда е съсредоточен върху увеличаване на възможностите за започване на работата сред младото африканско население, подобряване на управлението на природните ресурси, подпомагане на бита в поселения, които се намират в някаква кризисна ситуация (вследствие от война или природно бедствие), както и справяне с глада изобщо.

ЮНЕСКО поиска международен съд за разрушенията в Мали

ЮНЕСКО отнесе разрушенията на мавзолеи в Мали в Международния наказателен съд, съобщи АФП. Става въпрос за паметници в северната част...

Сред конкретните задачи пред фонда са да бъде намалена селската бедност в Мали и Етиопия, да бъдат възстановени разрушени от войната поселения в Централната африканска република, възстановяване на изпадналите в криза поселения в Южен Судан и построяване на издръжливи на суровите климатични условия домове в Малави.

Фондът не касае единствено страните, разположени северно от Сахара.

Този африкански фонд, борещ се с глада и проблемите на земеделието, подпомага финансово и инициативата за земеделска и хранителна сигурност на страните от „Сътрудничеството Юг-Юг“. Фондът също така подкрепя и борбата с разпространението на ебола в Западна Африка и работи с други международни организация, поели ангажимента да се грижат за създаването на нови работни места в Африка.

Автор: Теодор Спасов

ЕС и ООН съвместно ще помагат за индустриалното развитие в Африка

Организацията за индустриално развитие към ООН и Европейската инвестиционна банка (банката на Европейския съюз) заедно ще насърчават ус...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com