Канада ще предостави на СЗО експериментална ваксина срещу Ебола

31983
Канада ще предостави на СЗО експериментална ваксина срещу Ебола
Снимка: Gettyimages

Канада предложи на Световната здравна организация експериментална ваксина срещу Ебола, обяви канадската Агенция за здравеопазване, цитирана от ДПА.Между 800 и 1000 дози от експерименталното лекарство ще могат да бъдат изпратени на СЗО, поясни Грегъри Тайлър, заместник-директор на агенцията.Десет дози от медикамента, известен с името VSV-EBOV, вече бяха пратени на болница в Женава, по искане на СЗО и на организацията Лекари без граничи като спешна доставка.Вчера експерти на СЗО оторизираха използването на медикаменти в експериментален стадий в борбата срещу Ебола.

По-рано тази седмица Либерия поиска дози от експерименталното лекарство ZMaps, използвано при лечението вече на двама американски медици, заразили се с Ебола.

Сърбия взема сериозни мерки срещу ебола

В Сърбия 14 души са под наблюдение заради вероятност от заразяване с вируса Ебола, съобщиха от Сръбския институт за обществено здраве, ...

Дозите бяха изпратени в африканската страна.Според Лекари без граници само експерименталните медикаменти няма да решат проблема. Африканските страни, засегнати от Ебола, се нуждаят и от голямо увеличаване на здравния персонал.Има вече 1800 потвърдени или предполагаеми случаи на заразата и над 1000 смъртни случая, съобщи СЗО.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com