Корпусът на мира изтегля доброволците си от Западна Африка заради еболата

22847
Корпусът на мира изтегля доброволците си от Западна Африка заради еболата

Американският корпус на мира съобщи, че изтегля временно своите 340 доброволци от Либерия, Сиера Леоне и Гвинея заради разпространението на епидемията, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Американската неправителствена организация обяви, че изтеглянето е временно и че допълнително ще определи кога доброволците ще могат да се завърнат в тези три страни. Двама от членовете на Корпуса са били в контакт с заболял от вируса ебола човек, каза говорител на организацията, без да уточни за коя западноафриканска страна става въпрос. Той увери, че двамата нямат симптоми и са в пълна изолация под карантина и под наблюдение.

Американското външно министерство потвърди смъртта на един американец в Нигерия, който се е заразил с вируса в Либерия. Миналата седмица бе съобщено за неговата смърт.

Съобщава се, че най-малко двама други американски граждани са заразени, включително лекарят Кент Брадли, който се е заразил докато е лекувал болни в Либерия.

Тревогата от разпространението на епидемията на опасната и силно смъртоносна болест в Западна Африка постепенно започна да обхваща и останалата част от света. Великобритания заяви, че я счита за заплаха, а Хонконг обмисля евентуална карантина.

Великобритания смята епидемията от ебола за заплаха

Британският външен министър Филип Хамънд заяви, че вирусът Ебола, който върлува в Западна Африка, представлява заплаха за родината му, ...

Организацията лекари без граници предупреди, че вирусът, от който досега са починали 670 души от началото на годината, е "извън контрол" и че има реален риск да бъдат засегнати и други страни.

Вирусът на ебола по данни на СЗО е отнел досега живота на 672 души в трите африкански страни. Във Вашингтон Белият дом съобщи, че няма планове да отложи или да отмени предстоящата среща в САЩ на африкански лидери въпреки епидемията от ебола в Либерия, предаде АП. Повече от 40 африкански лидери ще се срещнат с президента Барак Обама във Вашингтон идната седмица.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com