Нигерия се отърва от еболата

24554
Нигерия се отърва от еболата
Снимка: Gettyimages

Хората в Нигерия могат да се успокоят - в страната вече официално няма ебола. От шест седмици там не са регистрирани нови случаи, съобщава Световната здравна организация, цитирана от БГНЕС.

Страната с най-голямо население в Африка беше похвалена за бързата си реакция, след като заразен либерийски дипломат внесе заболяването през юли. В петък СЗО вече обяви, че в Сенегал също няма ебола. Епидемията отне живота на над 4500 души в Западна Африка, главно в Либерия, Гвинея и Сиера Леоне. 70% от заразените в тези страни са починали.

В същото време външните министри на ЕС ще се срещнат днес в Люксембург, за да обсъдят как да засилят реакцията си срещу заплахата от ебола. Европейските страни обещаха да предоставят над 500 милиона евро за засилване на здравните системи в Либерия, Сиера Леоне и Гвинея и за намаляване на щетите от ебола върху икономиките на тези страни.

Преди срещата германският външен министър Гидо Вестервеле предложи ЕС да разположи цивилна мисия в Западна Африка, която да служи като платформа за изпращане на здравни работници.

Днес стана ясно още, че испанската медицинска сестра, която се бе заразила с вируса, е излекувана.

Ебола вече може да се закупи за 10 долара

Компанията Giant Microbes пусна в продажба вируса на ебола във вид на плюшена играчка. Фирмата е специализирана в изготвянето на забавн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com