Няма оцелели от катастрофата на алжирския самолет

19626
Няма оцелели от катастрофата на алжирския самолет
Снимка: Gettyimages

Нито един от общо 119 пътници, които са се намирали на борда на падналия алжирски самолет, не е оцелял. Това заяви днес френският президент Франсоа Оланд, няколко часа, след като останките на летателния апарат бяха открити в северната част на Мали.

Най-вероятната причина за разбиването на самолета на авиокомпанията „Air Algerie” са метеорологичните условия. Властите във Франция "от самото начало" са изключили версията, че алжирският самолет, който се разби в Мали, е бил свален от земята.

Останките на разбилия се алжирски самолет бяха открити в Мали

В Мали бяха открити останките на разбилия се самолет на Алжирските авиолинии. Това обяви президентът на страната Ибрахим Бубакар Кейт...

Специалистите, работещи на мястото на падналия самолет, вече са открили една от неговите черни кутии, информира "Фокус".

По данни на френските власти на борда на самолета, който е изпълнявал полет от Буркина Фасо до Алжир, са се намирали 51 френски граждани, 24 граждани на Буркина Фасо, 8 ливанци, 6 алжирци, 6 испанци, 5 канадци, 4 германци и 2 граждани на Люксембург. Сред пътниците е била дъщерята на председателя на Държавния съвет на Куба Раул Кастро и племенница на Фидел Кастро Мариела.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com