ООН одобри $50 млн. за борба с ебола

14167
ООН одобри $50 млн. за борба с ебола
Снимка: Gettyimages

Общото събрание на ООН одобри предварителния разчет на разходите на мисията за световната организация за предотвратяване на разпространението на ебола в размер на 49,9 милиона долара до края на годината.

Планове за създаване на такава мисия на ООН генералният секретар на световната организация Бан Ки Мун обяви на 18 септември на заседание на Съвета за сигурност. Беше приета резолюция, призоваваща да се вдигнат ограниченията върху транспортните връзки със засегнатите страни, което подкопава международните усилия за борба с епидемията. На 22 септември първата група представители на мисията пристигна в трите най-засегнати страни - Гвинея, Либерия и Сиера Леоне. Задачата на мисията е да координира и подпомага международните усилия в засегнатите страни. Тя се председателства от специалния представител на генералния секретар Антъни Банбъри.

Европа е най-добре подготвена срещу еболата

"Европа е "най-добре подготвена" за борба с евентуалното разпространение на вируса ебола. Това заяви на пресконференция Сюзана Якоб...

Според Световната здравна организация, броят на жертвите на вируса ебола в Западна Африка надхвърля 3500 души, а заразените са повече от 7500 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com