През 2100 г. населението на света ще бъде близо 11 млрд. души

54100
През 2100 г. населението на света ще бъде близо 11 млрд. души
Снимка: Getty Images / Guliver

10,9 милиарда души ще бъде населението на Земята през 2100 година, сочат данни на ново изследване събощи The Verge. В момента жителите на планетата наброяват над 7 милиарда.

Изследването е проведено от Вашингтонския университет и ООН и е публикувано в научното издание Science. Учените посочват, че изчисленията им са направени с по-модерни статистически модели от използваните преди. Въпреки че проучването се спира на цифрата 10,9 милиарда, вероятностите се простират в по-широки граници. В публикацията се отбелязва, че има има 95 процента вероятност световното население да достигне между 9 и 13.2 милиарда до 2100 година.

В България са се родили над 40 000 бебета през миналата година

Над 40 000 български деца са се родили от началото на годината, показат данните на информационната система за новородените. Най-малко ...

По-голямата част от увеличението се очаква от Африка, чието население, според учените, ще нарасне от днешния 1 милиард до 4 милиарда до края на столетието. Това е така, тъй като семействата там все още са многобройни и средствата за контрацепция не са широко разпространени. В никой от другите континенти не се очаква такова нарастване.

Изчисленията се базират на очакванията за продължителността на живота и раждаемостта. От тези фактори зависи какви ще са тенденциите в действителност. Изследователите предполагат, че нарастването на населението би могло да се намали чрез инвестиции в семейно планиране и програми за разпространение на контрацептиви.

Бързото увеличаване на броя на жителите на Земята може да доведе до недостиг на природни ресурси, безработица, повишени нива на детска смъртност, нарастване на престъпността и инфраструктурни проблеми.

 

Населението в градовете извън София се топи

През 2013 г. с административен акт са закрити четири села - Дрянът в община Севлиево, Балабанчево и Каменско в община Сунгурларе и Китк...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Африка