Проект за резолюция за "Боко Харам" бе внесен в СС на ООН

4219
Проект за резолюция за "Боко Харам" бе внесен в СС на ООН

Африканските страни внесоха в СС на ООН проект за резолюция в подкрепа на регионалните усилия за бобра с нигерийската терористична групировка "Боко Харам", заяви пред журналисти председателят на Съвета за месец март френският дипломат Франсоа Делатр.

"Военните операции срещу "Боко Харам" трябва да продължат. Във връзка с това бе внесен проект за резолюция от африканските членове на Съвета. Водят се интензивни дискусии с цел скорошно приемане на документа", каза той, но добави, че има текстове, по които още се дискутира. СС на ООН проведе заседание за ситуацията в региона, където действа "Боко Харам".

Според помощник генералния секретар на ООН по хуманитарните въпроси Кюнг Уа Канг от началото на 2014 г. в трите североизточни щати на Нигерия Адамава, Борно и Йобе, в резултат на нападения на бойци от тази екстремистка групировка, са убити повече от 7 300 души.

Домовете си са напуснали най-малко 1.5 млн. души. Ситуацията в района продължава да се влошава. Към юли 2015 г. вече около 3 млн. жители на северните райони на Нигерия ще се нуждаят от продоволствена помощ.

Извергите "Боко Харам" отвлякоха над 500 жени

Джихадистката групировка "Боко Харам" продължава да вилнее безнаказано из Нигерия. Снощи при изтеглянето си от град Дамасак нейни члено...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com