Прогнозират 20 хил. заразени с ебола до ноември

28269
Прогнозират 20 хил. заразени с ебола до ноември
Снимка: Gettyimages

Над 20 000 души ще бъдат заразени с ебола до началото на ноември, ако не се предприеме нищо за засилване на мерките за контрол на епидемията в Западна Африка, предупреди Световната здравна организация (СЗО).

"Ако се приеме, че няма никаква промяна на ниво мерки за контрол на епидемията, в началото на ноември ще има 9 939 заболели в Либерия, 5925 - в Гвинея и 5 063 - в Сиера Леоне, посочиха експерти от международната организация.

СЗО: Районите с ебола в Африка да не бъдат блокирани

Консултанти на Световната здравна организация смятат, че няма основание да се налага забрана за пътуване или търговия с държавите в Зап...

Без драстично подобрение на мерките през следващите месеци, всяка седмица ще има не стотици смъртни случаи, а хиляди, подчертават учените.

Смъртността на заразените хора е 70,8%. Ако нищо не се направи то болестта ебола може да остане в засегнатите райони години наред и да се превърне в ендемична.

Междувременно, бе съобщено, че в Австралия е хоспитализирана жена с подозрението, че е заразена с ебола, съобщи 9News. Жената се е върнала от конференция, която се е провеждала в Западна Африка.

В момента тя е в изолатор и се провеждат необходимите изследвания. Лекарите призовават за спокойствие, във връзка с инцидента.

Как влияе ебола на западноафриканската икономика?

Вирусът ебола продължава да взима жертви в Западна Африка. Техният брой вече надхвърля 2600 души. Регионът е обхванат от хаос, а гранич...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com