Протестиращи нахлуха в парламента на Буркина Фасо

29606
Протестиращи нахлуха в парламента на Буркина Фасо

Разгневени демонстранти в Уагадогу - столицата на Буркина Фасо, са запалили сградата на парламента. След това те са влезли в нея, въпреки опитите на полицията да спре недоволството със сълзотворен гас, информира агенция "Ройтерс".

Пратениците на агенция АФП разказват, че около 1500 души са успели да пробият полицейския кордон. Те са опустушили офисите на местния парламент, запалили са документи и са откраднали компютърна техника. 

По-рано протестиращите срещу плановете на президента на страната Блез Компаоре да промени конституцията с цел разширяване на срока му на управление подложиха правителствените сгради на опустошение. Той е начелото на африканската държава вече 27 години.

Гняв в пламъци в Буркина Фасо

Протестите в Уагадогу, столицата на западноафриканската страна Буркина Фасо, ескалираха. Разгневени демонстранти са запалили сградата н...

В резултат от всенародното недоволство правителство съобщи, че се отказва от предложените промени. За момента не е ясно дали решението е само временно, информира в. Guardian.

Междувременно стана ясно, че стотици демонстранти са нахлули в сградата на националната телевизия на Буркина Фасо, която се намира в близост до сградата на парламента. Това става ясно от информация на Фокус.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com