Първа жертва на ебола в Лагос

26672
Първа жертва на ебола в Лагос

Мъж почина от ебола в Лагос, първият потвърден случай на смъртоносния вирус в най-гъсто заселения мегаполис в Африка, съобщи вестник "Гардиън".

Загиналият е 40-годишен мъж, чието състояние много бързо се влошило. Представители на Световната здравна организация потвърдиха, че проба от Нигерия е била тествана за ебола, но резултатите не са обявени.

Смъртният случай в Нигерия увеличи тревогата за трансграничното развитие на заболяването, което се разрасна в голяма епидемия в три държави от Западна Африка.

Най-малко 660 души са загинали в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне, като след ебола за първи път беше диагностицирана през февруари.

Патогенът се предава чрез контакт с телесни течности на заразените пациенти и няма известно лечение, въпреки че шансовете за оцеляване са драстично по-големи при ранно откриване.

Вирусът се изразява в болезнена треска с вътрешни и външни кръвоизливи и увреждане на тъканите. Експертите са разтревожени от широкото географско разпространение на болестта от вътрешния горски район на Гвинея, откъдето тя произхожда, до гъсто населените крайбрежни райони.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com