Разпространението на вируса Ебола се засилва

27796
Разпространението на вируса Ебола се засилва
Снимка: Gettyimages

Броят на жертвите вследствие разпространението на вируса ебола в Западна Африка е достигнал 1552 души, а броят на заразените вече е 3069, съобщи Световната здравна организация/СЗО/, цитирана от Ройтерс и ИТАР-ТАСС.

От организацията със седалище в Женева призна, че "разпространението на заразата продължава да набира скорост". Този факт се потвърждава от обстоятелството, че над 40 на сто от случаите на заболяване от ебола са били констатирани през последните 21 дни.

Втори работник на СЗО, заразен с ебола, ще бъде евакуиран в Германия

Втори сътрудник на Световната здравна организация (СЗО) е заразен с вируса ебола в Западна Африка и ще бъде евакуиран в Германия, преда...

Именно такава е и продължителността на инкубационния период на болестта, а която засега не съществуват регистрирани ваксини или лекарства, които да й се противопоставят.

По броя на смъртни случаи на първо място е Либерия, където вирусът е покосил 694 души. В Гвинея, където заразата започна да се разпространява от месец декември миналата година, от тежката форма на вирусната инфекция са починали 430 души.

В Сиера Леонес летален изход са завършили 422 случая, а в Нигерия - 6. В Гвинея е регистрирана най-висока смъртност от заболяването - 66на сто, докато в Сиера Леоне тя е най-ниска - в 42 на сто от случаите.

Според американски експерти, разпространението на смъртоносния вирус Ебола в Западна Африка ще се засили, преди да приключи.

Директорът на Агенцията на Министерството на здравеопазването на САЩ Том Фрийдън заяви, че за борба с болестта ще бъдат нужни "безпрецедентни" усилия.

Болестта вече отне живота на повече от 1400 души. Днес в Гана е планирана среща на министрите на здравеопазването от цяла Западна Африка за обсъждане на засилващата се криза, предава Гласът на Русия.

Еболата е по-лесна за избягване болест от маларията

Директорът на Американската агенция за международно развитие (USAID) заяви, че ебола е по-лесна за избягване болест от маларията, ако н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com