Русия се договори да строи АЕЦ в Египет

41010
Русия се договори да строи АЕЦ в Египет
Снимка: БГНЕС

Русия ще строи първата атомна електроцентрала в Египет. Това са се договорили двете страни по време на двудневната среща на Владимир Путин с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси в Кайро, предаде БГНЕС.

"Не става въпрос само за строителството на атомна електроцентрала, става въпрос за създаването на цял нов атомен отрасъл в Египет", каза руският държавен глава. Той подчерта още, че това ще включва, както строителството, така и подготовката на кадри и развиването на науката в тази област.

Путин добави още, че въпреки трудностите, които Египет преживява, двустранните отношения между Кайро и Москвма са още по-добри от когато и да е било. Той каза още, че приоритет на техните последни преговори е бил въпросът за икономическото сътрудничество. Путин допълни още, че товарооборот за 2014 г. се е увеличил с почти 80%. "Сред ключовите фактори за този значителен растеж са интензивното сътрудничество в областта на селското стопанство. Близо два пъти се е увеличил вносът на руска пшеница в Египет като с два пъти се е увеличил и вносът на египетски стоки в Русия", каза още президентът. Той добави още, че през 2014 Русия е осигурявала 1,4 млн. тона. нефтопродукти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com