СЗО: Мащабът на епидемията от ебола в Западна Африка е силно подценяван

23558
СЗО: Мащабът на епидемията от ебола в Западна Африка е силно подценяван

Мащабът на епидемията от ебола в Западна Африка е силно подценяван, предупреди Световната здравна агенция (СЗО) и заяви, че са необходими „извънредни” мерки за овладяването на заразата, предаде AFP.

Официалният брой на загиналите в резултат на заразяване със смъртоносния вирус достигна 1069 души, по данни на СЗО. В същото време САЩ наредиха евакуацията на семействата на своите дипломати от Сиера Леоне – една от трите страни в центъра на епидемията, заедно с Либерия и Гвинея.

И Черна гора е в паника от еболата

Едно лице е под карантина в Черна гора със симптоми на ебола, предаде македонското електронно издание Фактор. От института по обществе...

Базираната в Женева здравна агенция на ООН заяви в свое изявление, че координира мащабно засилване на международните мерки в опит за справяне с най-тежката епидемия от хемарогична треска след откриването й преди четири десетилетия.

„Персоналът на местата, обхванати от епидемията, вижда доказателства, че броят на регистрираните случаи на заразяване и загинали подценява мащаба на епидемията”, се казва в изявлението на СЗО. „Очаква се епидемията да продължи известно време. Планът за оперативен отговор на СЗО е разчетен за следващите няколко месеца”, се допълва в текста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com