СЗО: Няма ефективен препарат срещу ебола

23379
СЗО: Няма ефективен препарат срещу ебола
Снимка: Gettyimages

Няма ефективен препарат срещу ебола, това заявиха от Научно-техническият консултативен комитет на Световната здравна организация (СЗО) , съобщи РИА Новости.

Според представители на организацията данните от тестовете върху животни са „слаби и ние трябва да бъдат максимално внимателни по отношение на хората”.

Ваксините срещу ебола ще бъдат достъпни през 2015 г.

В случай на успешно завършване на тестове на експерименталните ваксини срещу вируса ебола, те ще бъдат достъпни за ползване през след...

От СЗО уточняват още, че не става въпрос за това да се отдаде предпочитание към някой от препаратите, а да се преразгледа начинът на клинични изпитания, като се отчете наличието на необходимата инфрастуктура, тъй като в момента в Западна Африка има само 6-7 места за провеждането на тестове.

Освен това данните за редица лекарства, представени пред СЗО, не са оправдали възложените надежди. Един от тестовите препарати дори е показал влошаване на състоянието на пациентите.

По-рано координаторът на ООН в борба със смъртоносната болест Давид Набаро съобщи, че в случай на успешно завършване на тестове на експерименталните ваксини срещу вируса ебола, те ще бъдат достъпни за ползване през следващата година.

"Продължава първата фаза на изпитванията. Имаме две обещаващи потенциални ваксини. В случай, че всичко бъде добре и по-нататъшните тестове са успешни, ме уверяват, че дози от ваксината ще бъдат на разположение през следващата година", каза Набаро.

В Африка тестват три лечения срещу ебола

Организацията "Лекари без граници" обяви в четвъртък, че ще започне тестването на три клинични лечения на хеморагичната треска ебола в ...

"Ще се постараем нуждаещите се да ги получат възможно най-скоро", добави той.

 

 

 

Либерия отмени извънредното положение заради ебола

Станалата известна като огнище на вируса "Ебола" Либерия съобщи, че е отменила извънредното положение, наложено преди три месеца, кога...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com