СЗО: Страхът от ебола се разпространява по-бързо от самия вирус

34494
СЗО: Страхът от ебола се разпространява по-бързо от самия вирус
Снимка: Gettyimages

Световната здравна организация /СЗО/ определи разпространението на вируса ебола като "най-сериозната и остра здравна заплаха, наблюдавана в модерните времена", съобщи Асошиейтед прес.

В същото време организацията изтъква, че икономическите последствия от не могат да бъдат преодолени, ако хората бъдат предварително информирани какво да правят, за да не станат жертви на вируса.

България има 10 лекари, обучени да се справят с ебола

Десет български лекари са обучени да се справят със случаи на ебола. Всички те работят в инфекциозната клиника на Военномедицинската ак...

Генералният директор на СЗО Маргарет Чан цитира данни на Световната банка, според които 90 на сто от икономическите загуби на всяко разпространение на зараза, се дължат на "ирационалните и хаотични усилия на обществото да я избегне".

Специалистите от световното здравно ведомство "добре осъзнават, че страхът от инфекцията се разпространи по света много по-бързо, отколкото самият вирус".

Тези констатации бяха направени от Маргарет Чан в столицата на Филипините Манила по време на регионална здравна конференция.

"Сега си даваме сметка, как вирусът може да навреди на цели икономики и общества по света", изтъкна Чан. Според нея една от добрите стратегии срещу подобни явления е добрата информираност на обществото.

Самолет е под карантина заради ебола

Самолет е поставен под карантина на международното летище МакКарън в Лас Вегас. Предполага се, че на борда му се намират пътници, които...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com