СЗО предупреди Западна Африка да се подготви за еболата

37010
СЗО предупреди Западна Африка да се подготви за еболата
Снимка: Getty Images / Guliver

Световната здравна организация предупреди страните от Западна Африка, които граничат с пострадалите от епидемията ебола държави, да се подготвят за пристигането на пътници, които са заразени със смъртоносния вирус, предаде Voice of America.

В петък по време на пресконференция доктор Пиер Форманти от СЗО заяви, че властите в Кот д'Ивоар, Мали, Сенегал и Гвинея Бисау трябва да бъдат внимателни за внасянето на вируса.

СЗО призова за драстични действия, за да бъде ограничено разпространението на ебола

Световната здравна организация /СЗО/ призова за драстични действия, за да бъде ограничена епидемията от ебола, която вечеотне 399 живо...

Близо 400 души са загинали от ебола в Африка от началото на епидемията, която започна през февруари. Това е най-смъртоносната проява на болестта в региона досега.

Преди дни висш служител на Лекари без граници предупреди, че вирусът ебола е "тотално извън контрол" в Западна Африка, където болестта е убила повече хора, отколкото някога се е случвало, пише британският в. The Independent.

Настоящата епидемия започна в Гвинея между началото и края на миналата година, но изглеждаше, че се е забавила, преди да набере скорост отново през последните седмици. За пръв път тя се разпространи и до либерийската столица.

Последното избухване на ебола се свърза с повече от 330 смъртни случая в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия, според Световната здравна организация (WHO).

Епидемията от Ебола в Западна Африка излезе извън контрол

Епидемията от зараза с вируса Ебола в Западна Африка е извън контрол, предаде Ройтерс, цитирайки съобщение на международната организаци...

Ресурсите на „Лекари без граници” все повече намаляват, предупреди д-р Барт Янсенс, директор на отдела, отговарящ за операциите на организацията, и призова правителствата на двете засегнати държави и международните организации да изпратят повече здравни експерти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com