СЗО свика спешна среща заради разпространението на вируса ебола

42077
СЗО свика спешна среща заради разпространението на вируса ебола
Снимка: Getty Images

Здравните министри на 11 африкански страни се срещат днес в столицата на Гана – Акра, в опит да измислят мерки, чрез които да се противопоставят на все по-бързо разпространяващия се смъртоносен вирус ебола. Срещата е по инициатива на Световната здравна организация, предаде BBC.

До този момент 763 души са се заразили с вируса, 468 от тях са починали. Повечето от тези случаи са в Гвинея, където е огнището на заразата. Тя обаче светкавично се е разпространила в Либерия и Сиера Леоне. Това е най-мащабният и смъртоносен вирус ебола, който светът е виждал.  

В света едновременно върлуват 4 смъртоносно опасни вируса

В света в момента върлуват 4 вируса, които предизвикват тежки заболявания сред населението, заяви генералният директор на Световната зд...

Освен министрите на пряко засегнатите държави, на срещата ще присъстват и техни колеги от Кот д’Ивоар, Демократична република Конго, Гамбия, Гана, Гвинея Бисау, Мали, Сенегал и Уганда.  

От Световната здравна организация обявиха, че са нужни „драстични” мерки за борба с вируса, за да не се разпространи той и в други страни. Засега от СЗО не предвиждат затварянето на граници.

Вирусът ебола убива 90% от хората, които се заразяват от него. Все още няма измислени лекарства или ваксини. Разпространява се чрез контакт с телесни секрети на заразени.  

 

СЗО: Ситуацията в Сърбия е трагична

Световната здравна организация преценява настоящото положение в Сърбия във връзка с доставките на питейна вода и санитарни условия, п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com