Съмнение за ебола в Дубай, изследват 130 души в Тексас

27119
Съмнение за ебола в Дубай, изследват 130 души в Тексас
Снимка: Gettyimages

Здравните власти в Дубай поставиха под карантина пътник, идващ от Либерия, който имал симптоми подобни на тези на ебола. Това е първият случай на вероятно заразяване с вируса в района на Персийския залив.

Мъжът, идващ от Либерия през Мароко, е поставен под карантина и се изследва, тъй като имал диария, но без температура. Всички пътници от неговия полет са подложени на съответните изследвания, се казва в разпространено от официалната агенция WAM комюнике на министерството на здравеопазването. Вирусът на ебола се разпространява чрез телести течности - кръв, слюнка и др. Заразяването става само от човек, който вече има изразени симптоми на болестта - болки, температура.

Смъртността при ебола се е вдигнала с 20%

След като бе паднала до 50 на сто, смъртността при заразата с вируса ебола пак се е увеличила и в момента е 70%. Това съобщават от Свет...

Междувременно около 130 пътници от полета Кливланд - Далас, с който е летяла втората медицинска сестра, заразена с вируса ебола от либериеца Томас Дънкан, ще бъдат изследвани. Това съобщи представителят на Центъра за контрол и профилактика на заболяванията на САЩ.

Първият случай на заразяване със смъртоносната хеморагична треска в САЩ бе регистриран в миналата неделя. Тогава здравните власти потвърдиха, че медицинска сестра от болницата в Далас, която се е грижела за Дънкан, е заразена. Самият Дънкан почина на 8 октомври от болестта. 26-годишната Нина Фам е под лекарско наблюдение в строга изолация и състоянието й засега е стабилно.

Вторият случай на заболял от същата болница бе оповестено днес. 29-годишната медицинска сестра Амбър Уинсън е поставена под изолация, след като се установи, че също е заразена с ебола.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com