Тежка авария остави без ток Кайро

25228
Тежка авария остави без ток Кайро
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Тежка авария остави без ток голяма част от Кайро. Тя причини сериозни проблеми в града с около 20 милиона души население в сутрешния час пик.

Една от трите линии на метрото в града беше напълно спряна, а движението по друга беше силно нарушено, съобщава осведомителна агенция МЕНА. Говорителят на енергийното министерство Мохамед ал-Ямани заяви, че "електроподаването постепенно се възстановява", след като авария прекъсна тока в "някои квартали на Кайро", информира АФП.

Студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, подпалиха университет в Кайро

Египетски студенти, подкрепящи Мюсюлманските братя, опожариха сутринта сграда на търговския факултет на каирския университет "Ал Азхар"...

Но два часа по-късно целият център на града и много крайни квартали все още бяха без ток в момент, когато температурите започнаха да нарастват до пика си в средата на деня, стигащ често до 40 градуса по Целзий през лятото.

Тъй като потребителите включват вентилатори и климатици, електроподаването редовно не успява да задоволи нуждите през лятото и това принуждава властите да въвеждат режим на тока, информира БГНЕС.

Но днешното прекъсване на електричеството е най-тежкото от години насам. Инвестициите в електрическата енергия не успяват да отговорят на нарастването на населението на фона на икономическите проблеми в страната след Арабската пролет от 2011 г.

Снимка: Архив

Над 200 са жертвите на аварията в турска мина

Броят на загиналите миньори в Турция надхвърли 200 души, предаде АФП. Както съобщи министърът на енергетиката и природните ресурси Тан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com