Турция разкритикува атаките срещу летището в Триполи

19473
Турция разкритикува атаките срещу летището в Триполи
Снимка: Getty Images / Guliver

Турция осъди днес въздушните удари на либийското правителство срещу летището в Триполи. То е контролирано от конкурентна администрация на международно признатите либийски власти.

Анкара назначи специален представител в Либия миналия месец, който стана първият пратеник, срещнал се публично с паралелното правителство в Триполи. С този ход страната засили опасенията, че води проислямистка регионална политика, посочва Ройтерс.

Либия – обагрена в кръв

В Либия се води гражданска война. Днес, сега, в момента. Смъртта на Кадафи съвсем не „оправи” страната, каквито бяха надежд...

"Силно осъждаме въздушните удари. Тези нападения задълбочават проблемите в Либия и атмосферата на конфликт и пречат на усилията за разрешаване на кризата с мирни средства". Това се посочва в изявлението, информира БТА.

Според Турция либийската криза може да бъде решена само чрез прекратяване на чуждестранните интервенции, прекратяване на огъня и всеобхватен политически диалог, призовавайки всички партии в страната да подкрепят мирните преговори под егидата на ООН.

Ударите започнаха в понеделник. Тогава беше извършен удар срещу пистата за кацане на единственото работещо летище в либийската столица, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Изтребител, който летял на ниска височина, изстрелял две ракети по пистата за кацане на летище Митига, разположено в предградие на Триполи и контролирано от милициите Фаджр Либия, враждебно настроени срещу признатото от международната общност либийско правителство.

МвнР призова българите в Либия да напуснат страната

Министерството на външните работи препоръча всички български граждани, останали на територията на Либия след събитията през месец юли 2...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com