В Африка тестват три лечения срещу ебола

24840
В Африка тестват три лечения срещу ебола
Снимка: Gettyimages

Организацията "Лекари без граници" обяви в четвъртък, че ще започне тестването на три клинични лечения на хеморагичната треска ебола в три от своите центрове в Гвинея и Либерия, съобщи Франс прес, цитирана от БГНЕС.

В отсъствие на утвърдено лечение за тази епидемия, която избухна в няколко страни от Западна Африка, подобни изпитания имат за цел намирането на ефективна терапия, твърди неправителствената организация в съобщение за медиите.

Западна Африка не се справя с овладяването на еболата

Страните от Западна Африка засега не успяват да овладеят епидемията на болестта, причинена от вируса ебола. Това заяви на изслушване в...

"Пристъпваме към уникално международно партньорство което е лъч надежда за болните да получат ефикасно лечение срещу болест, която убива между 50 и 80 процента от заразените", се казва в комюникето.

Трите опитни клинични терапии ще бъдат под егидата на различни институции. Оксфордският университет ще тества антивирусното лекарство Brincidofovir в Монровия, Либерия.

Френският Институт за здравни и медицински изследвания ще проведе експерименти с лекарството Favipiravir в гвинейския град Гекеду, а белгийският Институт по тропическа медицина поема опитите с кръвни плазмени терапии с пациенти в гвинейската столица Конакри.

Световната здравна организация също взима участие в експерименталните лечения. Нейният последен отчет констатира 5160 смъртни случая от 14 098 заразени с вируса Ебола.

Българският контингент в Мали опасно близо до еболата

Има случай на ебола в Мали. Това каза на брифинг Бригаден генерал проф. Николай Петров- началник на ВМА, предаде „Фокус”. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com