Българин разказва за ужаса в Тунис

17051
Българин разказва за ужаса в Тунис
Снимка: Gettyimages.com

36 са вече жертвите от атентата в Тунис, а 10 от ранените са в тежко състояние. Сред жертвите има чуждестранни граждани, които са били гости на хотел Imperial Marhaba. По някои данни загиналите са граждани на Великобритания и Германия.

Терористите са дошли с надуваема лодка от морето. Те са били въоръжени с автомати и гранати и са открили огън от автоматично оръжие по  почиващите на плажа, а после са нахлули в сградата на хотела.

Десетки жертви на атентат в Тунис*

27 души са загинали, а 20 са ранени при терористичен акт в Тунис, съобщи РИА Новости. Атакувани са били два хотела в курортния град Сус...

Българинът Тодор Петров, пианист и преподавател в Университета в град Сус, който от години работи в тунизийския град разказа за БГНЕС, че днес към 13 ч. местно време двама терористи, тунизийци, са нахълтали в хотел Imperial Marhaba в курортния комплекс "Ел Канауи", който се намира в съседство с пристанището в нашия град Сус, на около 10 км от моя квартал "Бир Шебек", където живее.

По време на ужасното събитие Петров е бил извън "Империал Мархаба" е петзвезден хотел и се намирал на туристическата улица в курорта.

Тодор Петров добави, че в тази курортна част има над 50 хотела. "Говори се, че единият от терористите е убит, а другият изглежда е задържан, но и затова нямаме категорични потвърждения", сподели той.

Друго нищо не знаем засега, надяваме се да не са пострадали българи, довечера в 22 ч. българско време е обявено, че вътрешният министър на Тунис Наджем Гарсали ще направи официално изявление по случая в гр. Сус, ако не го направи извънредно и по-рано, съобщи нашият сънародник.

ИД уби 23 души в джамия в Кувейт

23 души загинаха при атентат в джамия в Кувейт, съобщи РИА Новости. Болниците в града работят в режим на извънредна ситуация. По време...

За момента няма данни сред жертвите да има български граждани, заяви говорителят на външното ни министерство Бетина Жотева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com