Египет не намерил доказателства за терористичен акт при катастрофата на A321

5606
Египет не намерил доказателства за терористичен акт при катастрофата на A321
Снимка: Gettyimages

Египетските власти твърдят, че както и преди нямат потвърждения на катастрофата на А321 в Синай в резултат на терористичен акт. Това заяви официално Министерството на гражданската авиация на арабската република.

Във ведомството пояснили, че техническият следствен комитет, изяснявайки причините за катастрофата на руския лайнер в Северен Египет, "не е открил доказателства за каквито и да било незаконни действия или терористична намеса", съобщава Reuters.

В Египет нямат доказателства за терористичен атентат срещу руския самолет

Египетските власти заявиха, че към момента нямат доказателства за престъпно деяние, което да е довело до катастрофата на руския пътниче...

По-рано руското ръководство официално призна взрив на бомба на борда на самолета като причина за трагедията.

В момента полети между Русия и Египет продължават да не се осъществяват. Президентът Владимир Путин наложи временна забрана на полетите на руски авиокомпании в арабската република от 6 ноември, когато ръководството на РФ още не признаваше катастрофата на А321 да е поради терористичен акт.

Напротив, Москва призова за въздържане от спекулации до появата на официални данни от разследването на катастрофата. След това Росавиация забрани на авиокомпания EgyptAir до осъществява полети по маршрута Кайро-Москва поради липса на програма за авиационна сигурност.

Самолет А321 на авиокомпания "Когалмавиа", летящ от Шарм ал Шейх за Санкт Петербург, се разби на 31 октомври в северната част на Синайския полуостров. Загинаха всички 217 пътници и седемчленен екипаж на борда.

Пробив в египетските тайни служби може да е причина за падането на руския самолет

Катастрофата на руския самолет в Египет на 31 октомври е предизвикана от пробив в египетските тайни служби. Това твърдят източници от р...

Отговорност за авиокатастрофата пое терористичната групировка "Ислямска държава", след което пусна аудиосъобщение в мрежата, в което обеща да разкаже на цял свят как е успяла да свали самолета.

Директорът на руската служба за сигурност Александър Бортников заяви на 17 ноември, че А321 е претърпял катастрофа в Синай поради взрив на самоделно взривно устройство на борда. Седмица по-късно руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви, че терористичният акт е организиран от групировката "Вилаят-Синай".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com