Издирват трима души за нападението в хотела в Мали

5391
Издирват трима души за нападението в хотела в Мали

Властите в Мали издирват трима души, заподозрени в съпричастност към джихадистката атака срещу луксозен хотел в столицата Бамако, съобщава източник от силите за сигурност пред AFP. При нападението загинаха 27 души.

"Активно издирваме трима заподозрени, които може да са замесени в петъчната атака срещу хотел Radisson Blu, съобщава източникът, предаде "Фокус". 

Обама за Мали: Съединените щати ще са безпощадни

Президентът на САЩ Барак Обама обеща ефективни действия срещу извършителите на вчерашното нападение в малийската столица Бамако.  ...

Президентът на Мали обяви 3-дневен национален траур в памет на 27 жертви на нападението срещу хотела в столицата Бамако. Въведено е и 10-дневно извърнредно положение. 

След жертвите има граждани на няколко държави. Засега е известно, че са загинали трима китайци, един белгиец и една американка. Руското външно министерство съобщи за няколко жертви, като техният брой все още не е уточнен. В хотела е имало посетители от различни държави, информира bTV. 

Един от гостите на хотела - Елизабет Сингор, разказва, че се е събудила от изстрели. Чухме се с моите колеги и те ми казаха, че има нападение срещу хотела. Препоръчаха ми да запазя самообладание, да не се движа и да не се доближавам до прозореца”, разказва тя. 

Убити са и най-малко двама от нападателите. Заподозрян за организатор на операцията е Мохтар Белмохтар. Алжирецът е участвал в редица кървави операции срещу западни граждани и цели през последните години. Поне два пъти е бил обявяван за мъртъв. Последният път беше през юни, когато се смяташе, че е бил ликвидиран от американски безпилотен самолет в Либия.

Загиналите в Мали китайци са работили за китайска компания за строежа на жп линии

Китайските граждани, загинали при терористичната атака над хотел Radisson Blue в столицата на Мали Бамако са били сътрудници на ки...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com