Ликвидираха шестима от нападателите в Кот д’Ивоар

2965
Ликвидираха шестима от нападателите в Кот д’Ивоар
Снимка: Gettyimages.com

Шестима от нападателите в хотелите в Кот-д’Ивоар са ликвидирани, съобщават Reuters и ТАСС, като цитират министъра на вътрешните работи и сигурността на страната Хамед Бакайоко.

По-рано постъпи информация, че в атаката на гр. Гран Басам са участвали поне 13 въоръжени лица. Според очевидци бойците са пристигнали с лодки, слезли на брега и открили огън по почиващите на плажа край хотел Etoile du Sud, както и по посетителите на близкия ресторант и кафене.

Петима убити при стрелба в САЩ

Петима души загинаха при стрелба на парти в американския град Уилкинсбърг, щата Пенсилвания, съобщиха местни медии. Огънят бе открит о...

"В неделя в Гран Басам въоръжени хора нападната три хотела – заявил вътрешният министър. – Силите за сигурност успяха да неутрализират шестима терористи. Операцията продължава."

По предварителни данни в нападението са загинали поне 12 души, включително четирима европейци, сред които един французин. Съобщава се също за един убит полицай при престрелката с атентаторите. Ранени са петима ливанци, които са откарани в болница. Един от тях е в критично състояние.

Гран Басам е разположен на четиредесет километра от Абиджан, най-големия град на Кот-д’Ивоар, икономически и културен център на страната.

 

Стрелба взе поне 7 жертви в Мичиган, стрелецът е заловен

В окръг Каламазу в американския щат Мичиган в резултат на безразборна стрелба, произведена от мъж, движещ се с кола, са загинали поне с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com