Над 20 жертви при атентат в ресторант в Могадишу

5308
Над 20 жертви при атентат в ресторант в Могадишу

Повече от 20 души са загинали при нападение в ресторанта Liido Seafood в сомалийската столица Могадишу, съобщава Associated Press, като се позовава на данни на полицията.

Силите за сигурност са взели под контрол сградата на ресторанта непосредствено преди изгрев. Според капитан Мохамед Хюсейн спецчастите са спасили много хора, които са били блокирани в ресторанта. Според очевидци атентаторите нахлули в ресторанта откъм плажа, крещели "Аллах акбар" и стреляли напосоки по хората.

Убити и ранени при престрелка в Сомалия

Най-малко трима души са убити и осем ранени в престрелка между въоръжени нападатели и охраната на представител на правителството в сома...

При нападението камикадзе се взривил с автомобил във вратата на територията, където е разположен ресторантът. Известно е, че това заведение се посещава от заможни хора, представители на елита и държавния апарат. Отговорност за атаката, която започнала в четвъртък вечерта, е поела ислямистката групировка „Аш-Шабаб“.

На 15 януари в столицата на друга африканска страна – Буркина Фасо – Уагадугу – терористи атакуваха кафенето Cappuccino, след това нахлуха в хотел Splendid, където взеха заложници. На сутринта специални части щурмуваха сградата. Жертви на терористичния акт са станали 28 души от 18 страни.

"Аш Шабаб" е радикална ислямистка групировка, която действа в Сомалия и извън нейните предели. През 2014 година е освободена голяма част от завладените от нея територии.

 

12 души загинаха при терористичен атентат в Сомалия

Най-малко 12 души загинаха в сомалийската столица Могадишо при терористична атака на локалната ислямистка терористична групировка, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com