Неизвестни нападнаха военен патрул в Мали, убити са трима жандармеристи

4855
Неизвестни нападнаха военен патрул в Мали, убити са трима жандармеристи

Трима жандармеристи са загинали през изминалата нощ в Мали в резултат на нападение на неизвестни въоръжени лица срещу военен патрул. Както съобщава AFP, атаката е проведена от бойци от една от ислямистките организации, пише ТАСС. Инцидентът се е случил близо до гр. Мопти в центъра на страната.

"Трима жандармеристи са убити през изминалата нощ близо до Мопти, когато патрулирали околностите – казва източник на органите на реда. - Те са попаднали в засада."

Обама за Мали: Съединените щати ще са безпощадни

Президентът на САЩ Барак Обама обеща ефективни действия срещу извършителите на вчерашното нападение в малийската столица Бамако.  ...

През март-април 2012 година практически целият север на Мали се намираше в ръцете на бунтовниците туареги от групировката "Народно движение за освобождение на Азауад", както и на редица ислямистки движения, свързани с "Ал Кайда". Създала се ситуация, която реално заплашвала отделянето на севера на Мали от останалата част на страната.

Наложило са през 2013 година да започне международна антитерористична операция, за да се разгромят терористите и да се възстанови контролът на правителството над всичките малийски територии.

Но борбата с въоръжени ислямистки групировки не е приключила, някои райони в северната част на страната все още не се контролират от малийските военни и техните съюзници от чуждестранните миротворци, независимо от подписването на мирно споразумение между правителството на Мали и последните от бунтовническите групировки миналата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com