Неофициално САЩ смята, че руският самолет над Синай е свален с бомба

8518
Неофициално САЩ смята, че руският самолет над Синай е свален с бомба
Снимка: Thinkstock

Държавният департамент на САЩ отказа да коментира изнесената от тв канала CNN информация, че според американското разузнаване катастрофата на руския А321 в Синай е в резултат на бомба на борда, предаде БГНЕС.

Според неназовани анализатори на американското разузнаване терористите са могли да внесат бомбата в самолета, докато е бил на летището в Шарм-ел-Шейх. Това обаче не са окончателни или официални изводи на разузнаването на САЩ, се подчертава в съобщението.

Черната кутия на разбития руски самолет в Египет е сериозно повредена

Черната кутия на руския Airbus 321, който се разби в Египет, е сериозно повредена. Извършва се работа по копиране на нейното съдържание...

АП от своя страна, също съобщи, цитирайки неназован американски служител, че предварителните разузнавателни данни говорят, че причина за катастрофата на пътническия самолет е станала бомба. Съобщава се, че американските разузнавателни служби не са имали информация за готвен атентат, но е имало "допълнителна активност в Синай, която е привлякла вниманието на САЩ".

Пред журналисти говорителят на Държавния департамент на САЩ Джон Кърби заяви: "Уважавам и разбирам вашето желание всичко да бъде опаковано с красива лентичка, да изляза и да кажа, че САЩ считат, че това може да е било взривно устройство". Говорителят обаче добави, че някой се опитва да прескочи направо към изводите "Всички искат това, но нямам намерение да го правя. Нашето правителство също няма да го направи", обяви той нежеланието на САЩ за прибързани изводи. Той заяви, че отговорната позиция е да се изчака края на разследването, за което е нужно време и възможност да се работи.

По-рано руски източник от техническата комисия, разследваща авиокатастрофата, предупреди да не се правят преждевременни заключения за причините за катастрофата. Той отбеляза, че редовно появяващите се в медиите изводи за причината за катастрофата, изказвани преди края на официалното разследване, крайно много затрудняват работата на официалната комисия по разследването.

Излезе информация, че намерената черна кутия на руския A321, който се разби в Синай, е сериозно повредена. Копирането на съдържанието бе извършено успешно експерти от Междуправителствената авиационна комисия /МАК/ и от Бюрото за разследване и анализ на сигурността на гражданската авиация на Франция. Съдържанието й е предадено за анализ.

Взривен двигател може да е причината за падането на руския самолет в Египет

Причина за катастрофата на руския самолет, паднал на 31 октомври в Египет, е взрив на двигателя, съобщи ТАСС, позовавайки се на публика...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com