Обама също не отхвърля възможността "бомба" на борда на руския самолет

7177
Обама също не отхвърля възможността "бомба" на борда на руския самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Барак Обама смята, че има вероятност на борда на самолета A321 на руската авиокомпания „Когалимавиа”, който катастрофира в Египет, да е имало бомба. Той споделя това в интервю, излъчено от сиатълското радио KIRO към мрежата на CBS News, предаде БГНЕС.

Обама заяви, че сегашният етап на разследване не е достатъчен да се каже точно какво е станало причина за падането на самолета и отбеляза, че процедурите за сигурност в региона са били различни, от използваните в Съединените щати. Така той омаловажи официално съобщение от страна на Египет, че следи от взривно вещество не са намерени.

Великобритания също заговори за бомба в случая с катастрофиралия в Синай руски самолет

Великобритания има сериозни основания да смята, че египетски сътрудник на Ислямска държава стои зад катастрофата на руския пътнически с...

"Ще е нужно много време, за да установят нашите собствени разследвания и разузнаването ни, какво се е случило, преди да се правят окончателни изявления", каза той. "Но със сигурност е възможно да е имало бомба на борда".

Коментарът на Обама бе направен ден, след като стана известно от американски служители, че разузнаването има предположения за поставяне на бомба в руския пътнически самолет от ИД, или някой от клоновете й.

По-рано говорителят на Белия дом Джош Ърнест заяви: "Ние не сме стигнали до някакво собствено заключение за причините за тази трагедия, но не изключваме участието на терористите”. Той припомни, че разследването на катастрофата на руския самолет над Синайския полуостров продължава и трябва да се изчакат официалните резултати от него.

Руският самолет „Ербъс” A321 се разпадна във въздуха над размирната египетска област Северен Синай. Загинаха всички 224 души на борда. Това е най-тежката катастрофа в историята на съветската и руската гражданска авиация.

Руска версия за катастрофата в Синай - разпад във въздуха, неясно защо

Руският „Еърбъс“, който катастрофира в Египет, се е разпаднал в небето. Това заяви висшестоящ представител на руската държа...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com