Папата: Ще е катастрофално ако частните интереси попречат на споразумение срещу глобалното затопляне

6529
Папата: Ще е катастрофално ако частните интереси попречат на споразумение срещу глобалното затопляне
Снимка: Getty Images/Guliver

"Ще бъде „катастрофално” ако частните интереси попречат на световните лидери да достигнат спогодба за ограничаване на глобалното затопляне на предстоящата среща за климата в Париж". Това заяви папа Франциск в своя реч преди провеждането на международната конференция за климатичните промени, която започва в понеделник, цитиран от АФП.

„След няколко дни важна среща за климатичните промени ще се проведе в Париж. Ще е тъжно и смея да твърдя дори катастрофално, ако определени интереси надделеят над общото благо и доведат до манипулиране на информацията, с цел да се предпазят собствените им планове и проекти,” заяви папата, който произнесе слово в щаба на Програмата за околната среда на ООН в кенийската столица Найроби, предава БГНЕС.

Папа Франциск: Палестинци и израелци трябва да кажат "не" на омразата

Папа Франциск призова днес всички, въвлечени в насилието в Светите земи, да имат „куража и силата да кажат не на омразата“,...

В момента Франциск е на първото си посещение в Африка, в рамките на което освен Кения, ще посети и Уганда и Централната Африканска Република.

Целта на международната конференция за климата COP21 е ограничаването на ефекта от глобалното затопляне и съдържанието на парникови газове в атмосферата. Някои лидери, като германския канцлер Ангела Меркел, подкрепят идеята за задължаваща спогодба между над 140 нации, които ще участват.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com