Загиналите в Мали китайци са работили за китайска компания за строежа на жп линии

6472
Загиналите в Мали китайци са работили за китайска компания за строежа на жп линии
Снимка: Getty Images/Guliver

Китайските граждани, загинали при терористичната атака над хотел Radisson Blue в столицата на Мали Бамако са били сътрудници на китайска държавна компания, занимаваща се със строежа на железопътни линии, предаде ТАСС, цитирана от "Фокус".

Сред загиналите е генералният директор на дъщерната компания, управляваща дейност в Мали Чжоу Тяншан, неговият заместник Ван Сюншан и още един сътрудник. "Компанията скърби по тримата загинали свои сътрудници, изразява своите дълбоки съболезнования към членовете на семействата им и решително осъжда жестоките действия на терористите“, пише в заявление на компанията. В знак на траур фирмата е направила сайта си в интернет черно-бял.

ООН съобщава за най-малко 27 жертви на атентата в Мали

Най-малко 27 души са загинали при нападението на въоръжени мъже в луксозен хотел в африканската държава Мали, съобщават източници на ОО...

По-рано бе съобщено, че четирима китайци, които са били заложници, са освободени от плен.

В хотел Radisson Blu в столицата на Мали Бамако въоръжени мъже задържаха 170 души като заложници - 140 гости и 30 служители на хотела. Според BBC статистиката за националността на заложниците е следна – 20 индийци, които са освободени, 10 китайци, седем алжирци, шестима от които дипломати, шестима служители на Turkish Airline, двама мароканци и двама руснаци. Има неизвестен брой френски граждани, 12 от които са служители на Air France. Air France информира, че служителите на авиокомпанията са успели да напуснат хотела. AFP съобщи за шестима спасени американци.

Мали е седмата по големина държава в Африка. Тя е била бивша френска колония. Официалният език в Мали е френският. Заложническата ситуация в Бамако се случва седмица след координираните атаки в Париж, при които загинаха 130 души. За нападенията отговорност пое терористичната групировка "Ислямска държава".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com